100ste bestuur der Leidse Biologen Club "Tapio"

About the association

De Leidse Biologen Club (LBC) is sinds november 1923 de studievereniging voor biologiestudenten en Promovendi van de Universiteit Leiden. Al bijna 100 jaar organiseren wij, als actieve studievereniging, elke maand meerdere activiteiten voor onze 800 leden.

De LBC is een studievereniging voor biologiestudenten in Leiden, die sinds 1923 allerlei studiegerelateerde en sociale activiteiten organiseert voor haar leden. Gerelateerd aan de studie zijn excursies, lezingen en een studiereis naar het buitenland. Ook kan je via de LBC korting krijgen op je studieboeken. Om te ontspannen organiseert de LBC onder andere feesten en borrels als meerdere barbecues en gala’s.

Neem een kijkje op de website en word lid om te genieten van alle voordelen!

Laatste nieuws

Instagram

Lieve biologen,

Met gepaste trots presenteren wij op 13 december het allereerste Pubquiz-Symposium! Tussen de pubquiz-rondes door zullen interessante sprekers vertellen over hun opvallende en grappige onderzoek.

De inloop is om 19:00 uur en om 19:30 uur begint de eerste ronde. Je kunt met je team een kneusjesbox winnen, maar wij geven ook een rondje, dus eigenlijk is iedereen sowieso een winnaar :)

Heb je zin om te komen maar nog geen teamgenootjes gevonden? Geen probleem, je kunt ook aangeven dat je in een team ingedeeld wil worden! Inschrijven kan via de inschrijflink in de bio!

Tot dan!
Groetjes van SympoCie
...

Wil jij de mensen van andere studieverenigingen leren kennen? Kom dan op 1 december naar de VerO kroegentocht! Er is beperkt plek dus houd de socials in de gaten voor het aanmeldlinkje! ...

September overzicht ❤️

Het is ondertussen al november maar hier is nog even een leuke postje van een paar hoogtepunten uit september! Onder andere de bestuurswissel en het introductieweekend zijn er te zien.

Bedankt aan @stephaniekorbee voor het maken van de collage!
...

Dear members,

In the week of 14 November, the university hosts a mental week. On 18th of November we (Faculty of Science) organize a mental walk. We gather at 12:15 in front of the foobar, Niels Bohrweg 1, from where we are gonna take a short walk together.
Afterwards, we meet up at the foobar for free drinks and snacks.
Stay (mentaly) Healthy!
Cheers
...

Heb je geen zin om voor je stageproject 100 keer handmatig dezelfde actie uit te voeren? Heb je het idee dat je bepaalde dingen voor je onderzoek kan automatiseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan naar de workshop Python voor Biologen! Tijdens deze workshop zal Dion een korte introductie geven over de programmeertaal, waarna je vooral zelf aan de slag gaat met een biologisch vraagstuk. Je bent ook zeker welkom om samen te kijken hoe we Python voor jouw onderzoeksproject kunnen inzetten, om je leven makkelijker en efficiënter te maken ;)
De workshop is op woensdag 9 november van 17:00 tot 19:45 in een zaaltje naast het Hok!
VERGEET NIET JE LAPTOP MEE TE NEMEN EN HET PROGRAMMA ANACONDA VAN TE VOREN TE INSTALEREN.
https://www.anaconda.com/
...

Ben jij een tweedejaars en sta je op het punt om je keuzevakken te kiezen? Kom dan vooral op 4 november even langs op het Sylvius voor de KeVaVoBo! Ouderejaars zullen dan de tijd nemen om jou wat over de verschillende vakken te vertellen. Je mag natuurlijk ook gewoon komen voor de gezelligheid. Je kunt voor deze borrel ook een stempel op je stempelkaart krijgen! ...