Committees

Commissies der Leidse Biologen Club

Een vereniging is niets zonder haar commissies. Elk jaar worden de commissies opnieuw gevuld! Heb jij interesse in een van onderstaande commissies? Check de vacaturepagina of stuur een berichtje naar intern@leidsebiologenclub.nl.

Almanak commissie

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet ben je een jaar verder. Gelukkig bestaat er dan de almanak om je te herinneren aan alle mooie momenten en activiteiten van zo’n jaar! Elk jaar wordt er een thema aan de almanak gekoppeld wat gebruikt wordt voor de lay-out en voor de stukjes die geleverd worden door andere verenigingen en leden. Daarnaast wordt er ook altijd een enquête in thema verspreid onder de leden om ze zo beter te leren kennen. 


Archief commissie

Amice,
Wij zijn de archiefcommissie en dat verklapt ook al een beetje onze expertise: het ordenen en bijhouden van het archief van de LBC. Er verschuilt zich bijna 100 jaar aan informatie over onze vereniging in het archief; van droge aankondigingen tot grappige brieven. Wist je bijvoorbeeld dat we vroeger geregeld contact hadden met Nobelprijswinnaar Niko Tinbergen? En wist je dat de LBC haar dies in de vijftigerjaren ook al bij de Burcht vierde? Activiteiten werden per post georganiseerd, ledenlijsten stonden niet in de cloud maar op papier, en lezingen met beeldmateriaal waren state of the art. In de afgelopen 100 jaar is er zo bizar veel veranderd, dat we voorbereidingen aan het treffen zijn om dit vast te leggen voor het lustrum. Heb je zin in een avondje bladeren door oude mappen? Stuur ons een mailtje of Whatsappje en sluit aan bij de volgende vergadering!
Met gevoelens van de meeste hoogachting,
Jordy van Kampen, Jöran Klink, Michael Nierse, Emma Pigmans, Felix Roelfsema, Megan, Hulscher, Willemijn van Dijk, Daniëlle Snijder, Carmen Karwal


Lustrumcommissie

v.l.n.r. Kisako, Dana, Willem, Jytte, Rixt en Floris

Op 28 november 2023 mag onze prachtige vereniging alweer 100 kaarsjes uitblazen! Hier mogen wij als 20ste Lustrumcommissie alles voor organiseren. Onder leiding van onze praeses Jytte zorgt de commissie ervoor dat alles geregeld wordt voor de feestelijkheden. Onze ab actis Willem zorgt ervoor dat alle belangrijke informatie duidelijk en overzichtelijk te vinden is en houdt het contact met de leden. Onze quaestor Rixt zorgt ervoor dat alle geldzaken op rolletjes verlopen. Onze assessor educatie Dana zorgt voor contact met de opleiding en regelt onder andere een fantastisch symposium voor jullie! Floris mag als onze assessor logistiek een spetterend gala organiseren. En vergeet niet onze Instagram en WhatsApp berichtjes in de gaten te houden voor de prachtige promo van onze assessor PR Kisako. We hopen jullie allemaal bij het lustrum te zien!

Feestelijke groetjes van de Lustrumcommissie ‘23/’24


Eerstejaarscommissie

v.l.n.r. Michael, Olaf, Kai, Hugo, Jade, Imke en Laia

Hola LBC! Wij zijn de eerstejaarscomissie en we komen ons even voorstellen. Voor de newbies: wij zijn degene die activiteiten organiseren voor eerstejaars. Denk aan terrariums bouwen, karaokeavond en natuurlijk de epische Familiedag van 18 maart.
De EJC is dit jaar in grotendeels gevormd door LBC’s eigen K3: Imke (Quaestor), Jade (Ab actis) en Laia (Praeses), dus dan is het geen verassing dat de kleurtjes op onze logo een beetje K3 achig zijn, toch? Verder is onze promofeut Kai de beste in posters ophangen en geeft hij ook wel een goed praatje in het lab, en zijn onze ouderejaars assessors Michael en Hugo het beste voorbeeld om te volgen als verdwaalde sjaarsjes. En natuurlijk Olaf, assessor bestuur, die ons in de gaten houdt zodat het niet al te wild wordt.
Als laatste is Harrie de Hamerhaai de enige echte EJCer, die al jarenlang (sinds vorig jaar) de vergaderingen opent.
xoxo EJC


FotosyntheCie

Leden van de FotosyntheCie kun je vaak rond zien lopen met een fotocamera om hun nek. Zij zijn namelijk belast met het plezier om foto’s te maken op activiteiten. Wil je dus een mooie groepsfoto met al je vrienden, dan moet je bij de leden van deze commissie zijn. Verder wordt er jaarlijks een fotowedstrijd georganiseerd om de fotokwaliteiten van de Leidse Biologen te testen. Ook wordt er weleens een Photoshop cursus gegeven!


Introductiecommissie 2023

v.l.n.r. Yulan, Tim, Melanie, Harold, Tristan en Nicky

De Introductiecommissie organiseert de Introductieperiode in de maand september. Hierbij is het doel van de commissie om de eerstejaars wegwijs te maken in de vereniging. In deze periode valt ook het introductieweekend, waarbij de eerstejaars meegenomen worden naar een sfeervol kamphuis om zo elkaar en de vereniging goed te leren kennen. Daarnaast is er een kroegentocht, een barbecue, een creatieve activiteit en natuurlijk de inauguratie! Voor veel eerstejaars is het een onvergetelijke periode waarin ze hun plekje kunnen vinden binnen de opleiding en het studentenleven.


Het Kameleon

v.l.n.r. Leander, Joost, Jessy, Floris, Jop en Erin

Hoi allemaal,

Wij zijn de redactie van Het Kameleon, het officiële blad van de Leidse Biologen Club. Een aantal keer per jaar brengen we een magazine uit, bomvol leuke verhalen uit de wetenschap, de vereniging, en het studentenleven. Elke editie heeft een uniek thema, vaak geïnspireerd door een aspect van ons prachtige vakgebied. Ook interviewen we bijzondere mensen, maken reviews over boeken, documentaires en muziek, en nog een heleboel meer. Op het Hok ligt een hele verzameling met Kameleons, dus sla er vooral eens eentje open, om lekker weg te zakken in wat luchtig leeswerk. Als je een keer iets wilt schrijven voor in het Kameleon, dan kan dat! Je kunt een mailtje sturen naar hetkameleon@leidsebiologenclub.nl, een dm sturen naar @hetkameleonlbc op instagram, of gewoon één van ons persoonlijk aanspreken.

Groetjes van de redactie:

Leander, Joost, Jessy, Floris, Erin en Jop


LBW commissie

v.l.n.r. Bart, Melanie, Stéphanie, Nikki, Merel, Stéphanie en Silvana

Het Leidse Biologen Weekend wordt georganiseerd door de LBW Commissie. Dit is een weekend waar we met een groep biologen een weekendje weg gaan. Dit weekend is vooral gericht op een hele hoop gezelligheid. Overdag worden er spelletjes georganiseerd en wordt er hard gestreden voor de overwinning! ‘s Avonds gaat de muziek aan en wordt er een mooi feestje gebouwd! 


Orde commissie (OC)

De orde commissie zijn de bodyguards van de LBC! Tijdens de Constitutieborrel en Felicitatieborrel zijn ze niet te missen met hun jasje dasje outfit. Zij beschermen de waardevolle bezittingen van de vereniging van tuig dat ze wil brassen. Op de OC kan je altijd rekenen!


Party&Co (Feestcommissie)

v.l.n.r. Ewan, Karlijn, Sophie, Hessel, Bart en Antonie

Al dat snijden, leren en pipetteren, moet de bioloog ook wel eens even de rug toe keren. Lange dagen in het lab, verslagje hier, bloedvlekje daar. Oh wat is het fijn als ik dat ontsnap. De hersenen worden uitgeschakeld, de spieren losgemaakt, de haren lekker uitgewapperd. Wat een nacht. En dan weer terug, de volgende ochtend. Het ritme is weer uitgeraasd en de lever heeft ook wat te doen. Wie was dat ook alweer, van die zoen?
Tot de volgende!
Liefs,
De PartyCo


Platenbazen

De platenbazen zijn de DJ’s van de LBC. Zij zorgen ervoor dat de feesten helemaal los gaan door een goede portie muziek die helemaal in het thema van het feest is! Met hun frisse beats krijgen ze iedereen de dansvloer op en brengen ze iedereen in een nog betere stemming.

Quo Vadis (Studiereiscommissie)

v.l.n.r. Maxime, Jitte, Felix, Thom, Koen en Mike

Beste Biologen,
Wij zijn de Quo Vadis Commissie van de Leidse Biologen Club, echter gebruiken we vaker de afko’ QV. Quo Vadis betekent in het Latijn ‘waarheen gaat gij?’ Wat duid op ons doel: het organiseren van de studiereis.
In de voorgaande jaren zijn we al in landen zoals Duitsland, België, Finland en Italië geweest. Een Quo Vadis focus zich op een actieve en gezellige reis, met genoeg ruimte voor vrije tijd tussen alle geweldige activiteiten door. Doorgaans bezoeken we lokale universiteiten, genieten we volop van de lokale cultuur en leren we lokale studenten kennen.
Dit jaar gaan we naar maar liefst 2 landen! Namelijk Slovenië en Kroatië. We zullen prachtige wandelingen maken door de pure natuur, een chocolade fabriek bezoeken, 3 hele mooie steden verkennen, geïnteresseerd meedoen met educatieve activiteiten en nog veel meer.
QVO’
De Quo Vadis Commissie

Sacculina (Excursiecommissie)

v.l.n.r. Sander, Nicky, Lisa, Silvana, Júlia en Melanie

Sacculina organiseert educatieve activiteiten voor elke Leidse Bioloog. Voel jij je helemaal thuis in de steriele omgeving van het lab? Of omring je jezelf liever met planten en beestjes in het bos? Er is voor ieder wat wils! Wij organiseren namelijk excursies in de natuur, tripjes naar de dierentuin en leerzame practica voor microbiologen, macrobiologen en alles daar tussenin! Tijdens onze activiteiten kun je je laten inspireren door de interesses van mede-biologen: vaak geven ouderejaars studenten of ereleden de rondleidingen of practica. Bovendien is het altijd gezellig om samen nieuwe dingen te leren en tijd te besteden met mede-studenten met gedeelde interesses.
Sacculina organiseert ook elk jaar een weekend naar de Veluwe! Met stevige wandelschoenen aan, een hoedje op en een veldgids in de hand trotseren we dan opgewekt de zomerse heide. Het is een avontuurlijk en leerzaam weekend waarin er tevens ruimte is voor studentikoze gezelligheid. Kortom: nieuwe dingen leren is leuk, samen leren is gezellig, kom met ons mee! Volg ons op insta (@sacculinalbc) om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten.
Vrolijke krabbenzakkusjes,
Lisa, Melanie, Sander, Júlia, Nicky en Silvana
Sacculina ’22-’23


SympoCie (Carrierecommissie)

v.l.n.r. Chanou, Anna, Daniëlle, Carmen, Emma, Willem

De SympoCie is de commissie die boeiende, biologie gerelateerde symposia organiseert. Symposia zijn programma’s bestaande uit lezingen van verschillende sprekers binnen een overkoepelend thema. Elk jaar zijn er nieuwe thema’s en nieuwe sprekers. Denk hierbij aan buitenaards leven, gif, taboes en natuurhistorische reizen. Wij serveren bij de avondsymposia vaak een simpel diner (mét dessert!) en uiteraard kan een give-away niet ontbreken! 

Wij organiseren drie kleine symposia per jaar, waaronder het jaarlijks terugkerende Bionieuwssymposium dat in het teken staat van het blad Bionieuws. Ook organiseren wij elk jaar een groot symposium met twee keer zoveel sprekers, een complete lunch, een goodiebag en een aansluitende borrel op een prachtige locatie!


TapCo

De leden van ‘μπύρα ῥεῖ’ (of Tapco) zijn normaal gesproken de awesome helden die je elke maand tijdens de LBC-tapbeurt in de Science Club van goudgeel vocht voorzien. Hier werkten ze zich elke keer helemaal in het zweet om ervoor te zorgen dat de tap bleef draaien. Want zoals Heraclitus in de Griekse oudheid al verkondigde: “Alles stroomt, en bier is daar een heel goed voorbeeld van!”

Helaas is op dit moment de Science Club gesloten, maar desalniettemin is de LBC nog vaak borrelend te vinden in bijvoorbeeld de Sylviusbar of de Foobar!