Quo Vadis 2016

Eindeloos speciaalbier drinken, Vlaamse frieten happen en Belgische wafels smullen tijdens de Quo Vadis 2016!

De Quo Vadis studiereis gaat dit jaar naar België! Tijdens de reis gaan we raften in de Belgische Ardennen, en zullen we oog in oog komen te staan met de wolf, lynx en de bruine beer bij het Wildpark van Han. Daarnaast zullen we ook 3 universiteiten bezoeken waar we veel zullen leren van het werk wat ze zoal in België doen op biologisch gebied. Daarnaast is er genoeg tijd voor feestelijke activiteiten zoals een bezoek aan een echte Belgische brouwerij, een feestje in het altijd feestelijke Gent en natuurlijk de geweldige kroegentocht in Brussel. En dit alles voor maar €280 inclusief vervoer, verblijf en voedsel! Meld je via ondergaand formulier gelijk aan of mail je naam, geboortedatum en het aantal keer dat je al mee bent geweest naar quovadis@leidsebiologenclub.nl

Voor vragen kan je natuurlijk ook altijd mailen.

Programma

Zaterdag 21 Mei:

 • Vertrek uit Leiden
  Op zaterdag 21 mei 2016 zullen we in de ochtend vertrekken vanuit leiden richting de Belgische Ardennen. Deze reis is gelukkig maar een paar uurtjes en we zullen zelfs onderweg stoppen bij réserve naturelle du Haut-Geer.
 • Ornithologisch centrum
  Bij het ornithologisch centrum “réserve naturelle du Haut-Geer” zullen we de tijd hebben om even de benen te strekken en tegelijkertijd de prachtige vogels van de Luikse omgeving bewonderen. We zullen hier onder begeleiding van een gids rond worden geleid en deze zal ons alles vertellen van de vogels die het gebied bewonen. Heb je een verrekijker, neem deze dan zeker mee!
 • Hostel Champlon
  De eerste twee nachten van de reis zullen we overnachten in het kleine en charmante plaatsje Champlon midden in de Belgische Ardennen.

Zondag 22 Mei:

 • Raften in de Ardennen
  Een van de eerste activiteiten van de reis zal ook de meest spannende zijn. We zullen in meerdere bootjes door de woeste wateren van de Ardennen gaan varen.
 • Bezoek Brouwerij
  Na de adrenaline die het raften met zich mee heeft gebracht is het tijd voor een lekker biertje. Bij de brouwerij die we gaan bezoeken zal ons worden uitgelegd hoe het bier brouwen in elkaar steekt en zullen we wat leren over het gistingsproces. Natuurlijk onder het genot van een daar gebrouwen biertje.

Maandag 23 Mei:

 • Universiteit Namen
  Hier gaan we naar de groep Environmental & evolutionary biology. Deze groep kijkt met name naar aquatische milieus en naar de fysiologische, biochemische en moleculaire reacties op verstoringen in het milieu en richten zich onder andere op de reacties van phytoplankton.
 • Wildpark bij Grotten van Han
  Het Wildpark van Han telt een twintigtal soorten dieren die in onze streken leven of geleefd hebben. Deze dieren verblijven er in halve vrijheid op een gebied van 250 hectare en we zullen met een open safari car.
 • Hostel Tournai
  Na het wildpark van Han zullen we naar het tweede hostel vertrekken die in het historische Tournai ligt.

Dinsdag 24 Mei:

 • Stadswandeling Tournai
  Het historische stadje Tournai biedt een perfecte gelegenheid voor een mooie stadswandeling. De verscheidene kerkjes en het fort van Tournai zijn enkele hoogte punten van het stadje.
 • Vrije middag
  Ondanks we heel veel doen op de reis, is er ook ruimte en tijd om zelf in te plannen. Je kan zelf beslissen wat je gaat doen, het stadje bezoeken of lekker spelletjes doen bij het hostel, het is aan jou!

Woensdag 25 Mei:

 • Hostel Gent
  We zullen in de ochtend vertrekken naar het welbekende en Nederlands-sprekende Gent.
 • Universiteit Gent
  Bij de universiteit van Gent zullen we twee onderzoeksgroepen bezoeken, de groep verouderingsfysiologie en moleculaire evolutie en een groep die onderzoek doet naar ontwikkelingsbiologie en de tandvorming bij de zebravis.
 • Verjaardag vieren Pip
  Deze dag is onze lieve Quaestor Pip jarig, en dat mag natuurlijk niet vergeten worden. We zullen daarom speciaal voor haar verjaardag de stad onveilig maken. We hebben al contact gelegd met de Biologie vereniging van Gent, en zij zullen ons de leukste kroegen en plekken van Gent aanwijzen.

Donderdag 26 Mei:

 • Wandelen Groene Halte
  Dicht in de buurt van Gent zijn grote en mooie wandel gebieden en routes. We zullen helemaal tot rust komen tijdens de wandeling in de prachtige Belgische natuur.
 • Museum van de Geschiedenis van de Wetenschap
  We zullen na het wandelen het museum van de geschiedenis van de wetenschap gaan bezoeken. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier leren hoe de wetenschap is ontstaan en welke ontwikkelingen het heeft doorgemaakt van het begin tot nu.

Vrijdag 27 Mei:

 • Hostel Brussel
  We zullen de laatste twee nachten in de hoofdstad van het land verblijven. Brussel bied een prachtig centrum en veel uitgaansgelegenheden en is al met al een zeer bruisende stad.
 • Natuurhistorisch museum Brussel
  Het natuurhistorisch museum van Brussel heeft de grootste collectie dinosauriërs van Europa en heeft tentoonstellingen van meer dan 600 fossielen en 400 opgezette dieren.
 • Universiteit Brussel
  De universiteit van Brussel is de derde en laatste universiteit die we zullen bezoeken. Bij de vrije universiteit van Brussel zullen we maar liefst vier onderzoeksgroepen bezoeken. De groepen Health, genetics and biotechnology, Genregulatie in Archaebacteriën, Cellulaire biotechnologie en Microbial life in food zullen ons alles vertellen van het onderzoek wat zij doen.
 • Kroegentocht
  Zoals de traditie betaamd, zullen we ook dit jaar een geweldige kroegentocht houden. En zoals in het verleden is gebleken zijn georganiseerde kroegentochten al helemaal een feest! We zullen onder begeleiding van een organisatie meerdere kroegen afgaan en tot in de vroege uurtjes door zullen gaan.

Zaterdag 28 Mei:

 • Botanische tuinen Brussel
  Om wat bij te kunnen komen zullen we aan het einde van de ochtend vertrekken naar de botanische tuinen van Brussel.
 • Einddiner
  We zullen het einde van de reis afsluiten met een lekker diner in een leuk restaurant in de stad.

Zondag 29 Mei:

 • Terug naar Leiden
  Na de meest geweldige reis van je leven is het natuurlijk ook weer tijd om naar huis te gaan. We zullen in de middag weer aankomen in leiden.

 

Laat een reactie achter