Leidse Biologen Club

Welkom op de website van de Introductieperiode 2018 van de Leidse Biologen Club! Leer als nieuw lid onze studievereniging, haar leden en natuurlijk jouw jaargenoten kennen. Op deze website is alle informatie over de periode zoals de planning, waar je terecht kunt met je vragen en ook eventuele informatie voor je ouders.

In Je Element

Dit jaar wordt de Introductieperiode  georganiseerd door de nieuw opgerichte Introductiecommissie, waardoor de periode groter en beter is dan ooit tevoren! Het thema is ‘In je Element’, waar jullie steeds meer over zullen leren. Onze commissie bestaat uit 6 enthousiaste leden en we zullen altijd te herkennen zijn aan onze geweldige vestjes!

Planning

Introductiedag

Dinsdag 4 september

Locatie: Van Steenis

Tijdens de introductiedag worden alle materialen zoals labjassen en dissectiesetjes uitgedeeld en kun je je studieboeken ophalen. Mocht je je studieboeken nog niet besteld hebben, dan kun je dit doen in het aanmeldformulier van de Leidse Biologen Club of hier. Als LBC lid krijg je korting op je studieboeken dus het is zeker voordelig om ze via ons te bestellen!
Let op! Als je je studieboeken besteld via bovenstaande link maar je nog geen lid bent van de Leidse Biologen Club, word je bij het afnamemoment verplicht lid te worden bij de LBC in verband met de genoten korting die we alleen aan onze leden kunnen aanbieden. 

Interactief Symposium

Donderdag 6 september

Locatie: Van Steenis

Tijdens het rouleren van de groepjes voor de brandblusoefening zullen er enkele interessante sprekers zijn en een paar leuke activiteiten om zelf uit te voeren.

Introductieweekend

Vrijdag 7 september – Zondag 9 september

Locatie: vertek en terugkomst op het Van Steenis

Één van de leukste biologenweekenden van het jaar, waar je je jaargenoten en ouderejaars op een actief weekend leert kennen!

Inauguratie

Woensdag 12 september

Locatie: Academiegebouw

Locatie: Hortus Botanicus

Word officieel lid van de Leidse Biologen Club tijdens de inauguratie, na deze ceremonie is er natuurlijk nog een gezellige borrel.

Bestuurswisselfeest

Donderdag 13 september

Locatie: nader te bepalen

Na een jaar de vereniging goed te hebben geleid, is het voor het 95e bestuur ‘Vesta’ tijd om het stokje over te dragen aan het 96e bestuur. Kom de bestuurswissel met ons vieren op het legendarische wisselfeest!

Barbecue

Maandag 17 september

Locatie: Universitair Sport Centrum  (Eerstejaarzen verzamelen op het Van Steenis!)

Leer zowel je jaargenoten als ouderejaars kennen tijdens de leukste Barbecue van het jaar!

Kroegentocht

Donderdag 20 september

Locatie: Leiden Centrum

Verken met een groepje de leuke en gezellige kroegen en terrasjes die Leiden te bieden heeft.

→ Leden: De kroegentocht is niet toegankelijk voor ouderejaars, maar het feest achteraf in de Hut wel! 

Apres Stress

Woensdag 26 september

Locatie: Van Steenis

Na je eerste tentamen op de universiteit kun je wel wat ontspanning gebruiken, wij zorgen voor wat te eten en te drinken.

Festival

Vrijdag 28 september

Locatie: Universitair Sport Centrum

Je eerst tentamen week zit erop! Vier dit op een aangenaam festival en ontdek ondertussen wat de LBC nog meer te bieden heeft.

→ Leden/Externen: Het festival is een nieuwe must-see activiteit in de Introductieperiode. 

Vereniging

De Leidse Biologen Club (LBC) is sinds november 1923 de studievereniging voor biologiestudenten en Promovendi van de Universiteit Leiden. Al meer dan 90 jaar organiseren wij elke maand meerdere activiteiten voor onze 700 leden. De LBC is een actieve studievereniging waar zowel het studeren zelf, als het studentenleven belangrijk zijn.

De vereniging organiseert regelmatig studie gerelateerde activiteiten (denk aan lezingen, symposia en excursies), maar uiteraard ook grote feesten en gezellige borrels. Door dit breed scala aan activiteiten hebben we dus ook een diverse groep en leden en is er voor iedereen een plek binnen de LBC!

Kijk voor meer informatie over de vereniging nog op onze website: www.leidsebiologenclub.nl

 

Ouders

Beste ouder, uw zoon/dochter is recentelijk lid geworden van de Leidse Biologen Club, of wil dit misschien nog worden. De Leidse Biologen Club is de studievereniging van de opleiding Biologie in Leiden en vertegenwoordigt uw kind dus in allerlei zaken. Om uw kind zo goed mogelijk zijn/haar plek te laten vinden binnen de vereniging organiseert de Introductie Commissie een introductieperiode voor alle eerstejaarsleden.

Dit is echter absoluut geen ontgroening, we benaderen de leden altijd op een positieve manier en voeren juist leuke activiteiten met ze uit. In een aantal weken leren ze hun jaargenoten, oudejaars en de vereniging in al haar aspecten kennen.

Heeft u nog meer vragen over de vereniging of de Introductieperiode? Mail gerust naar introductie@leidsebiologenclub.nl

Contact

Bestuur

Leidse Biologen Club
Kamer 1.5.01
Sylviusweg 72
2333BE Leiden
Telefoonnummer: 071-5274977
E-mail: bestuur@leidsebiologenclub.nl
compucie@leidsebiologenclub.nl

Introductiecommissie

Voor vragen over de introductieperiode kun je altijd mailen naar:

Email: introductie@leidsebiologenclub.nl

Voor verdere informatie of vragen, zie onze social media accounts hieronder.