Oud besturen

Het huidige bestuur heeft al flink wat voorgangers gehad. Hier staan de meest recente op een rijtje.

2017/2018 Vesta

Op 11 oktober 2017 is het 95e bestuur “Vesta” als volgt geconstitueerd.

V.l.n.r.

Sven Manse – Assessor intern

Koen Rurenga – Assessor extern

Renée Rothwell Zijlmans – Ab actis

Sabine Werndlij – Praeses

Rosalijn Ekkelenkamp – Quaestor

Floor Perdijk – Assessor onderwijs

Naam: Vesta (godin van de huiselijke haard)

Motto: Audes facere, dare et vivere (Durf te doen, te geven en te leven)

Kleuren: klaproosrood en paars

2016/2017 – Inti

Van 14 december 2016 tot en met 11 oktober 2017 was het 94ste bestuur ‘Inti’ als volgt geconstitueerd:

V.l.n.r.

Tijs Tonkens: assessor intern

Lisa Tonino: assessor extern

Dion Zandstra: ab actis

Charlotte Nederpel: praeses

Pip van Aalst: quaestor

Roel Wouters: assessor onderwijs

Naam: Inti (Zonnegod van de Inca’s)

Motto: Sine Sole Sileo (“Zonder zon geen leven”)

Kleuren: Saffraangeel en Varengroen

2015/2016 – Charites

Op de ALV van 8 december 2015 is het 93ste bestuur der Leidse Biologen Club ‘Charites’ geconstitueerd als volgt:

V.l.n.r.:

Assessor intern: Sven Ungerer

Assessor extern: Jaap Tromp

Ab actis: Ha-Lan Tran

Praeses: Marissa Vacher

Quaestor: Cathelijn Aten

Assessor onderwijs: Jordy van Kampen

Dit bestuur volgt de regel van drie: we hebben drie mannen, drie vrouwen; drie microërs, drie macroërs en ons motto bestaat uit drie woorden.

Charites motto, en tevens ons streven, is “Vivat, Discat, Floreat“, wat zich vrij vertaalt in “Leef, Leer, Bloei“.

2014/2015 – Nerthus

Dit is het 92e bestuur “Nerthus”

v.l.n.r.

Marieke Severijns – Assessor Intern

Koen Hokke – Assessor Extern

Kim Renkens – Ab-actis

Janna Horjus – Praeses

Dexter Wessel – Quaestor

Linda Cappetti – Assessor Onderwijs

Ons motto is “Unus pro omnibus, omnes pro uno” oftewel “Een voor allen, allen voor een”

2013/2014 – Fenrir

v.l.n.r. Lars v.d. Burg, Rogier von Asmuth, Lars Loopers, Cynthia Meijs, Geerke Tuinenga, Bernice Dekker

Op de ALV van 11-12-13 werd het 91ste bestuur “Fenrir” als volgt geïnstalleerd:

Geerke Tuinenga – Praeses

Lars Loopers – Abactis

Rogier von Asmuth – Quaestor

Cynthia Meijs – Assessor Extern

Bernice Dekker – Assessor Onderwijs

Jerney van der Burg – Assessor Intern

Het motto is óbundinn, ótaminn þó óbrigðr

Oftewel: ongebonden, ongetemd doch betrouwbaar

2012/2013 – Thaleia

v.l.n.r.

Margriet Hokken – Assessor Intern

Hester van Willigenburg – Assessor Extern

Pieter Vroon – Ab-actis

Iris Sipman – Praeses

Wies Vallentgoed – Quaestor

Bob Schepers – Assessor Onderwijs

Wij zijn het 90e bestuur der Leidse Biologen Club en daar zijn we trots op!

Onze naam ‘Thaleia’ is afkomstig van de gelijknamige Griekse Muze, die staat voor bloeiende natuur en feestelijkheden. Dat leek ons wel zo gepast bij een lustrum biologie bestuur.

Ons motto, Tha pieite ena poteri se oles tis omorfes stigmes, betekent: Wij heffen het glas op alle mooie momenten.

En met dat motto proberen wij al het moois dat wij dit jaar al bereikt hebben en nog meer moois dat nog gaat komen, eer aan te doen.

Tha pieite ena poteri se oles tis omorfes stigmes.

2011/2012 – Icelus

V.l.n.r. Boven: Amanda Oudenes (Assessor Intern), Tom van der Hulst (Assessor Extern), Iris van der Klugt (Quaestor). V.l.n.r Onder: Willemijn van Mossevelde (Assessor Onderwijs), Noortje Dannenberg (Praeses) en Lussi Jordanov (Ab-actis)

Onze naam is Icelus, dat is de Griekse God van de realistische dromen. We hebben gekozen voor deze god van de dromen, omdat deze het beste past bij onze visie voor de LBC.

Wij hebben namelijk dromen voor de vereniging, die we willen realiseren komend jaar. De kleuren die wij hebben gekozen zijn lichtblauw en rood. Lichtblauw voor de realiteit en rood voor de passie.

We gaan dit bestuursjaar met passie vervullen en we zijn van plan zo veel mogelijk van onze dromen voor de LBC werkelijkheid te laten worden.

Ons motto luidt: Ta sa oneira alèthe pojei. Dat betekent letterlijk: Maak je dromen waar.

We hopen ons motto in ere te kunnen houden dit jaar, maar ook daarna.

Motto van het bestuur 2012: ‘Ta sa oneira alèthe pojei’

2010/2011 – Ilmarinen

v.l.n.r. Edward de Koning (Assessor Intern), Lars van Dijk (Assessor Onderwijs), Niels van der Pol (Assessor Extern), Esmee Kok (Quaestor), Angelo Moerland (Ab-actis), Mireille van der Torre (Praeses)

Seppo Ilmarinen is de goddelijke smid uit de Finse mythologie. Hij was in staat praktisch alles te creëren. Zo heeft hij de hemel gemaakt en de sampo gesmeden, een molen die voorspoed brengt. Wij proberen veel mogelijk te maken en er zo voor te zorgen dat de LBC een voorspoedig jaar zal beleven.

Ons motto luidt : ‘Quod in omni vita facimus, in aeternum resonat.’ Oftewel : Wat wij in het leven doen, echoot in de eeuwigheid. Met dit motto willen we aangeven dat we er ons van bewust zijn dat alle beslissingen die wij zullen nemen van invloed zijn op de vereniging. Deze zullen wij dan ook weloverwogen nemen in navolging van Seppo Ilmarinen.

2009/2010 – Ouroboros

v.l.n.r Bas Schenkeveld (Assessor Intern), Elspeth Kolvoort (Quaestor), Flemming Diepeveen (Ab-actis), Tamara Hoogenboom (Praeses), Tim Reijman (Assessor Extern) en Eefje Aerts (Assessor Onderwijs)

Ouroboros is een Grieks mythologische slang die zijn eigen staart opeet. Dit symboliseert de cyclische aard van de natuur, de kringloop van het leven, de eenheid van alles en het eeuwige terugkeren.

Als motto hebben we dit jaar gekozen voor: Hekastos telos esti nea archè. Elk einde is een nieuw begin. Ook dit slaat op de kringloop van het leven, en op de kringloop die ook binnen de LBC te vinden is. Ieder jaar maakt een fris bestuur weer een kringloop mee, waarna het allemaal weer opnieuw begint.

Motto van het bestuur 2010: ‘Hekastos telos esti nea archè’

2008/2009 – Aguara

v.l.n.r: Dwayne van der Klugt (assessor Intern), Nathalie Strookman (assessor Extern), Pim Kuizenga (Ab-actis), Evelien de Vries (Praeses), Erwin Zethof (Quaestor), Louis Maas (assessor Onderwijs) .

Aguara is de Vossengod van het oude Amerika. Zij staat symbool voor slimheid, snelheid, wijsheid en strategie, net zoals wij als bestuur hiervoor willen staan. Ook staat de vos symbool voor flexibiliteit, oftewel aanpassingsvermogen. Een belangrijk kenmerk, waar in onze ogen geen bestuur zonder kan. Dit weerspiegelt zich ook in ons motto ‘Nil volentibus arduum’, niets is onmogelijk voor hen die willen.

Motto van het bestuur 2009: ‘Nil volentibus arduum’. Op een nieuw, levendig jaar!

2007/2008 – Yggdrasil

v.l.n.r: Thalassa Valkenburg (Ab-Actis), Toke Egberts (Assessor Onderwijs), Thijs Groenewegen (Praeses), Daniël van Denderen (Assessor Extern), Anniek de Vreede (Assessor Intern), Kelly Stolk (Quaestor).

Ons motto, afgeleid van de boom Yggdrasil èn de biologische pit, luidt als volgt: ´Vive, Flore, Procrea!´, wat letterlijk betekent: Leef, Bloei, en Reproduceer. Wij als bestuur bedoelen hiermee dat zowel wij als de leden moeten genieten van het leven, moeten bloeien en tenslotte reproduceren. De laatstgenoemde kan bijvoorbeeld door middel van vermeerdering van kennis en ledenaantal tot stand worden gebracht.

Motto van het bestuur 2008: “Vive, Flore, Procrea!”

2006/2007 – Cernunnos

v.l.n.r:

Mark Deckers (Assessor intern) – Ben Nelemans (Assessor extern) – Inger Wilms (Ab-actis)

Reanne van Kleef (Praeses) – Frits Roozen (Quaestor)

Desirée Hagens (Assessor onderwijs)

Cernunnos (‘de gehoornde’) was een Keltische god die in Gallië en Brittannië werd vereerd. Hij was de heer over de natuur, dieren, landbouw, voorspoed en later zelfs de onderwereld.

Motto van het bestuur 2007: “Coniunctis viribus”

2005/2006 – Fenix

v.l.n.r: Inge Erkelens (Assessor III), Erwin Mattijssen (Assessor I), Maarten Mulder (Ab-actis), Elise Elliott (Praeses), Noortje Klaver (Questor), Bardo Cornelder (Assessor II), Carlijn Hoefnagels (Assessor IV).

Het bestuur van 2006, genaamd ‘Fenix’, staat dit jaar in vuur en vlam voor de LBC! Van links naar rechts staan op de foto Inge Erkelens, de assessor III van het bestuur en verantwoordelijk voor de onderwijszaken en tevens de boekverkoop. Daarnaast staat Erwin Mattijssen, assessor I en daarmee vice-praeses en hoofd acquisitie. De volgende in de rij is Maarten Mulder, onze abactis. Hij verzorgt schriftelijk de contacten namens het bestuur. In het midden staat Elise Elliott, praeses en daarmee voorzitter van de vereniging. Aan de andere kant naast haar staat Noortje Klaver, de quaestor en beheert dus de financiën van de LBC. Daarnaast staat Bardo Cornelder, assessor II. Bardo verzorgt excursies via Sacculina en lezingen, filmavonden en meer vanuit het bestuur. Als afsluiter van de rij is Carlijn Hoefnagels, assessor IV, verantwoordelijk voor feesten, borrels en het EJW.

Motto van het bestuur 2006: “Vola in Vitam!”

2004/2005 – De Zwelgjes

v.l.n.r: Addie Kuipers (Assessor IV), Sander Griepsma (Ab-actis), Laura Bertola (Assessor III), Willem van Esch (Assessor I), Thomas Zweers (Quaestor), Barbara Vreede (Praeses), Bardo Cornelder (Assessor II).

Het komende jaar wordt een draak van een jaar! We staan te trappelen, te snuiven en vuur te spuwen om er een geweldig Biologisch verantwoord LBC-jaar van te maken! Van links naar rechts zien jullie Addie Kuijpers, onze Assessor IV die de borrels en feesten het komende jaar onder haar vleugels zal nemen, Ab-actis Sander Griepsma, die nu al de lachers op zijn hand heeft vanwege zijn hilarische notulen met achter hem Laura Bertola, afgevaardigde van de OCB en daarom de ideale assessor III. In lotushouding in het centrum van de foto zit onze connectie met al het spirituele… Assessor I en vice voorzitter Wilma… uh… Willem van Esch met naast hem de man die juist weer erg op het aardse gesteld is, met name dan het aardse slijk: onze quaestor Thomas Zweers. Daarnaast staat onze lieve praeses, die het geheel in goede banen leidt en zich daarnaast nog bezighoudt met het wel en wee van de kameleon en last but not least de onuitputtelijke bron van ideeen voor lezingen, uitjes en wat dies meer zij, Bardo Cornelder, onze Assessor II. Deze Zwelgjes willen jullie van harte welkom heten in hun hol, het hol van de Draak.

2004 – The Posse

Bestaat uit: Ot (praeses), Willemijn (ab-actis), Henk (quaestor), Petra (assessor 1), Bas BA (assessor 2), Nicole (assessor 3) en Bas Huut (assessor 4).

Motto van het bestuur 2004: “Possunt, quia posse videntur !”

2003 – De Leeuwen

V.l.n.r: Roeland (assessor 3), Laura (ab-actis), Juke (assessor 4), Martijn (praeses),Bram (assessor 1), Rebecca (quaestor) en Ben (assessor 2).

Motto van het bestuur 2003: “Hic sunt Leones!”

2002 –  Ongenaamd

V.l.n.r: Monique Wesselink (assessor 3), Maaike van der Sman (quaestor), Penny Elzinga (praeses), Marjolein Rensing (assessor 4), Ben Kubbinga (assessor 2), Ellen van Willigenburg (ab-actis) en Kim Rutgers (assessor 1).

Motto van het bestuur 2002: “Nu wordt alles anders!”