Broertjes & Zusjes

Natuurlijk zijn wij niet alleen als studievereniging. Onze Biologische zusjes zijn over het hele land verspreid. Ook hebben wij broertjes, dit zijn de andere studieverenigingen binnen de faculteit.

Broertjes
Bio-Farmaceutische Wetenschappen: L.P.S.V. ,,Aesculapius” 
Wiskunde, Natuurkunde, Sterrenkunde en Informatica: De Leidsche Flesch 
Molecular Science & Technology: Chemisch Dispuut Leiden 
Life Science & Technology: SV LIFE 

Alle studieverenigingen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen hebben zich verenigd in het VerO, het Verenigingen Overleg. Samen organiseren we feesten en andere activiteiten. Vanuit het VerO worden jaarlijks twee commissies opgezet voor de twee standaard feesten. Namelijk:

  • De Bètagalacommissie: organiseert het jaarlijkse Bètagala voor de hele faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen.
  • De Facultair Feestcommissie: organiseert jaarlijks het mooiste feest van het jaar –> het Facultair Feest.

Ook de Bètabanenmarkt is zeker het vermelden waard. Het bestuur van Stichting Bètabanenmarkt organiseert namelijk jaarlijks een carrière-evenement voor de studenten van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en de studenten Biomedische Wetenschappen aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Jaarlijks neemt minimaal één bioloog plaats in het bestuur van de stichting. De Bètabanenmarkt bestaat al meer dan 30 jaar en is daarmee het oudste aan een Universiteit gelieerde carrière-evenement. De komende Bètabanenmarkt zal op 15 maart 2017 plaatsvinden. Wil je meer info? kijk dan op de website.

Alle Leidse studieverenigingen zijn verenigd in het StOP, het Studieverenigingen Overleg Platform. Er zijn maar weinig StOP-activiteiten, het StOP zorgt dan ook vooral voor de vertegenwoordiging van de studieverenigingen ten opzichte van de Universiteit. Meer informatie over StOp is hier te vinden

Zusjes
Utrecht: Utrechtse Biologen Vereniging 
Groningen: GLV Idun
Amsterdam (UVA): CONGO 
Amsterdam (VU): Gyrinus natans 
Wageningen: BVW Biologica 
Nijmegen: BeeVee 
Utrecht: M.B.V. Mebiose 

Met de  zusterverenigingen is er het Landelijk Overleg Biologie Studenten (LOBS) waarmee gezamenlijk gewerkt wordt aan beter biologie onderwijs maar ook aan het wijzen op de mogelijkheden die de studenten hebben tijdens of na hun studie. Meer informatie over het LOBS kun je hier vinden.

 

Laat een reactie achter