Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Flitscollege Dierenrechten woensdag 7 december

7 december 2016| 16:30 - 17:00

Woensdag a.s. 7 december om 16.30 vindt alweer het laatste flitscollege van 2016 plaats. Mis het niet. Onze presentator Auke-Florian zal ook een leuk cadeautje verloten onder de aanwezigen.

In de sfeervolle foyer van de Stadgehoorzaal Leiden (breestraat 60) zal dit keer een kruisbestuiving van Biologie, Rechten, Politicologie en Filosofie worden gezorgd door niemand minder dan Erno Eskens. Hij is filosoof en politicoloog en programmadirecteur bij de ISVW. Hij is vooral bekend door zijn filosofische pleidooi voor dierenrechten en als popularisator van de filosofie.

animalfarm1-660x349

In 1945, een paar decennia na de uitvinding van de knuffelbeer, verschijnt de film Bambi. Het verhaal over een klein hertje dat bejaagd wordt; wie moest er niet bij huilen? Twintig jaar later, als de eerste Bambi-kijkertjes volwassen zijn, groeit de aanhang van de gematigde dierenbeweging en ontstaat in Groot-Brittannië een radicalere tak van de beweging. De jacht op de jagers wordt geopend. Filosoof Erno Eskens laat zien dat ook Nederland het toneel is geworden van dieractivistisch geweld. Hij analyseert de motieven van de radicalen en laat zien hoe de overheid faalt bij de opsporing van deze geweldplegers. Volgens Eskens, zelf actief in de gematigde dierenbeweging, schieten de radicalen hun doel voorbij. Om rechten voor dieren af te dwingen is geen geweld nodig. Het idee van dierenrechten moet alleen beter worden uitgelegd. Als dat gebeurt, dan blijken dierenrechten eigenlijk heel normaal te zijn. Eigenlijk liggen ze al besloten in de grondbeginselen van onze democratie.

 

Gegevens

Datum:
7 december 2016
Tijd:
16:30 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
Leiden, Nederland
+ Google Maps
.