Huidig bestuur

Huidig bestuur

Op 4 september 2019 is het 97e bestuur der Leidse Biologen Club “Salus” als volgt geconstitueerd:

“Salus”

V.l.n.r.:
Sabrina Türker – Assessor intern
Moreno Sager – Assessor extern
Lobke Kortleven – Ab actis
Brendan den Duijn – Praeses
Lucas van der Horst – Quaestor
Reginold Jesuratnam – Assessor onderwijs

De naam Salus komt van een Romeinse oergodin. Zij was de beschermervrouwe van het welzijn van het individu en de staat, oftewel in onze context, het LBC-lid en de LBC. Studentenwelzijn zal dan ook een van onze speerpunten zijn dit jaar. Het voorwerp meest geassocieerd met godin Salus is een bakje (patera) zout (Latijn: sal), de Romeinen hadden namelijk al door dat zout onsteking voorkomend en ontsmettend was en associeerde dit met gezondheid.

Onze bestuurskleuren zijn ‘Forest green’ en ‘Spectra yellow’. Deze kleuren hebben te maken met ons belangrijkste speerpunt: studentenwelzijn. Groen is de kleur van groei en gezondheid en goud is de kleur van voorspoed. Wij willen dan ook dat onze leden zich voorspoedig en gezond kunnen ontwikkelen binnen de vereniging.

Ons motto is: ‘Cura, ut valeas’. Dit is een gezegde uit het Latijn wat vrij vertaald betekent: ‘Draag zorg, opdat het u goed zal gaan’. Dit motto sluit aan op een van onze speerpunten: namelijk studentenwelzijn. Wij wensen dit dan ook al onze leden toe!