Feesten & borrels

Een LBC-feest stelt nooit teleur. Al dat snijden, leren en pipetteren moet de bioloog ook weleens de rug toe keren. Lange dagen in het lab, verslagje hier, bloedvlekje daar. Oh wat is het fijn als ik ontsnap. De hersenen worden uitgeschakeld, de spieren losgemaakt, de haren lekker uitgewapperd. Wat een nacht. En dan weer terug, de volgende ochtend. Het ritme is weer uitgeraasd en de lever heeft ook wat te doen… Wie was dat ook alweer, van die zoen?


Party&Co

Ken jij het nachtleven van Leiden uit je hoofd? Als jij droomt over epische themafeesten waarbij je je kunt verkleden als je lievelingsdier én weer hoe je dit goed moet organiseren, is Party&Co de commissie voor jou. We hebben breinen nodig die bruisen van gekke concepten en coole ideeën om de vereniging op zijn kop te zetten. Samen met een groep enthousiastelingen zorg jij ervoor dat iedereen uit zijn dak kan gaan. Met ongeveer vijf of zes feesten per jaar is deze commissie niet heel intensief, wat het perfect maakt om in te stappen als je nog geen commissie-ervaring hebt of ook druk bent met andere dingen. Dus, als je je innerlijke feestbeest wilt bevrijden terwijl je je liefde voor de wetenschap viert, zoek dan niet verder. En hé, wie weet, misschien ontdekken we zelfs een nieuwe diersoort tijdens het dansen…

Party&Co 23-24: Hugo, Daan, Timo, Maaike, Ritger, Raoul


Platenbazen

Word de maestro van de nacht. Altijd al willen weten hoe het nou aan de andere kant van die draaitafel is? Simpelweg zelf willen leren draaien? Of denk je dat het gewoon véél beter kan? Kom bij de Platenbazen! Bij activiteiten zoals het introductieweekend, het Leidse Biologen Weekend of menig Party&Co feest komen de leden van de LBC regelmatig zelf draaien. Laat mensen genieten van jouw smaak en dirigeer een onvergetelijke nacht! Wij brengen de apparatuur, jij hoeft alleen maar naar de playlist te kijken. Dit is een ‘doorlopende’ commissie, wat betekent dat het een soort flexpool is: we vragen je periodiek naar je beschikbaarheid, maar jij hebt daar zelf de controle over. De Platenbazen staan altijd open voor nieuwe leden! Nieuwsgierig? Stuur een berichtje naar intern@leidsebiologenclub.nl!


TapCo

Liefhebber van een goede borrel? Of je nou een academische doorbraak te pakken hebt of even moet vergeten dat je een peperduur experiment verpest hebt: daar moet op gedronken worden! Iedere maand verzorgt de LBC een tapbeurt in de bar in het Gorlaeus, De Fusie, en daarbij zijn het de helden van de TapCo die ons van goudgeel vocht voorzien. Hier werken ze zich elke keer helemaal in het zweet om ervoor te zorgen dat de tap blijft draaien. Want zoals Heraclitus in de Griekse oudheid al verkondigde: “Alles stroomt, en bier is daar een heel goed voorbeeld van!”. De TapCo staat altijd open voor nieuwe leden! Nieuwsgierig? Stuur een berichtje naar intern@leidsebiologenclub.nl!