Eén eeuw LBC

Op 28 november 2023 is de Leidse Biologen Club begonnen aan haar tweede eeuw. Iedere november staan we stil bij de lange geschiedenis van onze vereniging en heffen we het glas op nóg een rondje om de zon tijdens onze Dies Natalis (‘dag van geboorte’). Vaste elementen van deze verjaardagsweek zijn het Dies-symposium, de FelicitatieBorrel en het gala. Om ons honderdjarige lustrum op gepaste wijze te vieren, staat het volledige collegejaar 2023-2024 in het teken van éxtra groot uitpakken! Dit wordt mogelijk gemaakt door het harde werk van onze Lustrumcommissie.


Lustrumcommissie

Hey, wij zijn de LuCo! Wij zijn als tweejarige commissie verantwoordelijk voor de activiteiten om het 100-jarig bestaan van de vereniging te vieren. Met zes enorm enthousiaste commissieleden is het elke week een feestje om bij elkaar te komen om te brainstormen en ideeën uit te werken en hopelijk komt dat over. Een aantal van de klapstukken, het symposium in het Corpus-museum, de stedentrip naar Gent en het gala in het prachtige kasteel de Berckt hebben we al achter de rug en hebben fantastisch uitgepakt. Met nog enkele activiteiten in het verschiet, waaronder de lustrum-biercantus en het eindfeest hopen we te hebben gezorgd voor een geweldige viering van deze mijlpaal. Onze taak zit er dan alweer bijna op, maar niet getreurd, over 5 jaar wordt deze prachtige commissie weer wedergeboren! Tot ziens op onze resterende activiteiten!

LuCo 23-24: Kisako, Dana, Willem, Jytte, Rixt, Neal


Archiefcommissie

De LBC bestaat inmiddels al meer dan honderd jaar, maar van een groot gedeelte van de geschiedenis weten we nog niet wat er precies binnen de vereniging is gebeurd. De archiefcommissie is op zoek naar de mysteries die onze geschiedenis rijk is en schrijft daarover een canon, die in 2024 zal worden uitgegeven. Naast het ontdekken van de geschiedenis via onze (soms hele oude) archiefstukken zijn we ook constant met alumni van de vereniging in gesprek over hun ervaringen bij de LBC. Verder zijn we met andere verenigingen in contact om samen al onze archieven compleet te krijgen, want ook zij vinden allerlei interessante feitjes in hun archieven. Lijkt het je leuk om samen met ons een kijkje terug in de tijd te nemen, de geschiedenis van de LBC te ontdekken en die ook te delen met anderen? De Archiefcommissie staat altijd open voor nieuwe leden, dus stuur vooral een berichtje naar intern@leidsebiologenclub.nl!