Verwelkomen eerstejaars

Ieder jaar beginnen tweehonderd nieuwe bachelorstudenten aan de opleidingen biologie en bioinformatica in Leiden. De Leidse Biologen Club is er om hen wegwijs te maken in de wereld van academische verwondering en studentikoos plezier! In september trappen we het collegejaar daarom af met de introductieperiode. Met ongeveer één of twee laagdrempelige activiteiten per week leer je je jaargenoten en de ouderejaars kennen, krijg je via je LBC-mentor een gevoel voor je studie en ontdek je enkele iconische locaties in Leiden.

Het exacte programma van de introductieperiode verschilt ieder jaar, maar vaste elementen zijn de kroegentocht, de inauguratie in de Hortus Botanicus en het introductieweekend bomvol spelletjes. Je krijgt meer informatie en kan je aanmelden voor de introductieperiode wanneer je je registreert als lid van de LBC. Deelname aan de verschillende activiteiten van de introductieperiode is geheel vrijwillig, omvat geen elementen van ‘ontgroening’ en wordt gefaciliteerd (en sterk aangemoedigd) door de universiteit. Je riskeert dus geen studievertraging.


Introductiecommissie

Hoi! Wij zijn de Introductiecommissie 2023 en organiseren de introductieperiode, met dit jaar als thema “ijsvrij”! Bij al onze activiteiten kan je een punten verdienen en zo met jouw mentorgroepje vechten om de eeuwige roem en een leuke prijs. We hebben er super veel zin in! Lijkt het jou leuk om in 2024 het stokje van ons over te nemen? Stuur dan voooral een berichtje naar intern@leidsebiologenclub.nl!

IC 23: Melanie, Harold, Yulan, Tim, Nicky, Tristan (bestuur), Yvonne


Eerstejaars Commissie

Als eerstejaars al actief zijn in de LBC? Dat kan zeker! De EJC organiseert allemaal activiteiten voor een door eerstejaars studenten. Samen met je commissiegenootjes en een paar ouderejaarsstudenten organiseer je gedurende het collegejaar een handjevol activiteiten waardoor je van alles te weten komt over de vereniging. Zo krijg je binnen no time een hechte band met je jaargenoten én de ouderejaars die in de vereniging actief zijn. Denk aan een karaokeavond, de jaarlijkse familiedag en alles waar je maar mee opkomt! Het is een laagdrempelige commissie, dus voor de stresskippen onder ons: het komt niet in de weg van je studie of sociale leven, het maakt het alleen maar leuker! Aanmelden voor EJC-activiteiten gaat via onze Linktree.

EJC 23/24: Chanou, Nico, Eva, Chiara, Roos, Rimmer


Leidse Biologen Weekend

Het Leidse Biologen Weekend wordt georganiseerd door de LBW-commissie. Net als de EJC bestaat deze commissie grotendeels uit eerstejaars. Dit is een weekend waar we met een groep biologen een weekendje weggaan naar een huisje. Dit weekend is vooral gericht op een hele hoop gezelligheid. Overdag worden er spelletjes georganiseerd en wordt er hard gestreden voor de overwinning! ‘s Avonds gaat de muziek aan en wordt er een mooi feestje gebouwd, voordat we tevreden neerploffen in de slaapzaal. Het Leidse Biologen Weekend 2024 staat gepland voor 12-14 april, check @leidsebiologenweekend op Insta voor meer info.

LBW 23: Merel, Sofie, Eva, Esmée, Elize, Fleur