Broertjes & Zusjes van de LBC

Natuurlijk zijn wij niet alleen als studievereniging. Onze zusjes, studieverenigingen voor Biologie uit andere steden, zijn over het hele land verspreid. Ook hebben wij broertjes, dit zijn de andere studieverenigingen binnen de faculteit.

Broertjes

Bio-Farmaceutische Wetenschappen: L.P.S.V. ,,Aesculapius” 
Wiskunde, Natuurkunde, Sterrenkunde en Informatica: De Leidsche Flesch 
Molecular Science & Technology: Chemisch Dispuut Leiden 
Life Science & Technology: SV LIFE

Alle studieverenigingen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen hebben zich verenigd in het VerO, het Verenigingen Overleg. Samen organiseren we feesten en andere activiteiten. Vanuit het VerO worden jaarlijks twee commissies opgezet voor de twee standaard feesten. Namelijk:

De Sciencegalacommissie: organiseert het jaarlijkse Bètagala voor de hele faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen.

De Facultair Feestcommissie: organiseert jaarlijks het Facultair Feest.

De ScienceQuiz Commissie: organiseert jaarlijks de science quiz met onderwerpen die aansluiten bij de studies en studieverenigingen.

De Open-Micnight commissie: organiseert jaarlijks een avond om je muzikale talenten te showen.

De EL-CID commissie: organiseert jaarlijks tijdens de EL-CID week de facultaire dag.

Ook de Bètabanenmarkt is zeker het vermelden waard. Het bestuur van Stichting Bètabanenmarkt organiseert namelijk jaarlijks een carrière-evenement voor de studenten van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en de studenten Biomedische Wetenschappen aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Jaarlijks neemt minimaal één biologiestudent plaats in het bestuur van de stichting. De Bètabanenmarkt bestaat al meer dan 30 jaar en is daarmee het oudste aan een Universiteit gelieerde carrière-evenement. De komende Bètabanenmarkt zal op 13 maart 2019 plaatsvinden. Wil je meer info? kijk dan op de website.

Alle Leidse studieverenigingen zijn verenigd in het StOP, het Studieverenigingen Overleg Platform. Er zijn maar weinig StOP-activiteiten, het StOP zorgt dan ook vooral voor de vertegenwoordiging van de studieverenigingen ten opzichte van de Universiteit. Meer informatie over StOp is hier te vinden.

Zusjes

Utrecht: Utrechtse Biologen Vereniging
Groningen: GLV Idun
Amsterdam (UVA): CONGO 
Amsterdam (VU): Gyrinus natans 
Wageningen: BVW Biologica 
Nijmegen: BeeVee 
Utrecht: M.B.V. Mebiose 

Met de  zusterverenigingen is er het Landelijk Overleg Biologie Studenten (LOBS) waarmee gezamenlijk gewerkt wordt aan beter biologie onderwijs maar ook aan het wijzen op de mogelijkheden die de studenten hebben tijdens of na hun studie. Meer informatie over het LOBS kun je hier vinden.