Studiereizen

Ben jij biologie gaan studeren omdat je als kind geen genoeg kon krijgen van Freek Vonk die in het buitenland achter dieren aan rent? Schaam je niet, dat geldt ook voor ons. Sinds 2000 organiseert de Leidse Biologen Club daarom een ‘Quo Vadis’ (waarheen gaat gij?), een studiereis naar het buitenland van maar liefst tien dagen lang. De perfecte manier om medestudenten uit alle jaarlagen te leren kennen, de pracht van de natuur te beleven, je onder te dompelen in andere culturen, je ogen te openen voor exchange- en carrièremogelijkheden en bovendien een heleboel plezier te hebben! In recente jaren is de LBC naar Italië (2018), Estland & Finland (2019), Tsjechië (2022) en Slovenië & Kroatië (2023) geweest.

De Quo Vadis is de officiële studiereis voor de studie biologie in Leiden en geldt daarom ook als een collegevrije week voor de eerste- en tweedejaars. Geen stress over studievertraging dus! Er gaan ook paar ereleden mee om ons onderweg gevraagd en ongevraagd biologische wijsheid in te stralen. Er is plaats voor ongeveer 25 deelnemers per reis, die worden bepaald via een loting. Daarbij zijn enkele plaatsen gereserveerd voor eerstejaars studenten en maken first-time en eerder uitgelote reizigers extra kans


Quo Vadis 2024: Schotland

Hoi! Wij zijn de Introductiecommissie 2023/2024 en organiseren de introductieperiode, met dit jaar als thema “ijsvrij”! Bij al onze activiteiten kan je een punten verdienen en zo met jouw mentorgroepje vechten om de eeuwige roem en een leuke prijs. We hebben er super veel zin in! XX.

QV 24: Michael, Maxime, Carmen, Yulan, Sophie, Lisa


Weekendreizen

Is een buitenlandreis iets te veel van het goede, of kan je juist geen genoeg krijgen van je rugzak inpakken? Ieder jaar organiseert excursiecommissie Sacculina een weekendje naar de Veluwe (met een bijzonder hoog geitenwollensokkengehalte) en natuurlijk is er het Leidse Biologen Weekend, een toegewijde spelletjesdriedaagse. Klik op de knoppen hieronder om er meer over te weten te komen.