Beste alumnus,

Wat leuk dat u wellicht interesse heeft om naar de historische borrel te komen!
 
Op 15 februari 2024 organiseert de archiefcommissie, samen met het bestuur een historische borrel! Op deze avond heeft u als alumnus de mogelijkheid om te kijken naar welke interessante stukken de LBC heeft bewaard uit haar rijke geschiedenis. De archiefcommissie zal op deze avond een aantal interessante stukken uit het archief halen om in te zien! Als het goed is zitten er ook genoeg archiefstukken uit uw studietijd bij. Onderaan deze pagina alvast een klein voorproefje uit het archief. Kunt u zich bijvoorbeeld ‘Het kameleon’ nog herrinneren?
 
Verder zijn wij heel benieuwd naar de verhalen van uw studententijd en tijd bij de LBC. De archiefcommissie is namelijk bezig met het maken van een Canon over de geschiedenis van de LBC, welke later in 2024 uitgegeven zal worden. Voor dit Canon zijn wij opzoek naar foto’s, verhalen en anekdote’s over de LBC door de jaren heen.
 
Mocht u nog materiaal hebben van/over de LBC wat u wilt doneren aan ons is dat ook altijd van harte welkom!
 
Enthousiast geworden? Of gewoon heel benieuwd naar wat er allemaal in het archief is bewaard? U bent op 15 februari 2024 van harte welkom bij de Historische Borrel! Deze zal van 17:00 tot 19:30 plaatsvinden op het Sylvius laboratorium, Sylviusweg 72, 2333BE, te Leiden.
 
U kunt zich aanmelden via onderstaande link.
Omdat de borrel tijdens etenstijd plaats zal vinden,  is het mogelijk om eten te bestellen. De details hierover volgen later.


We hopen u te zien op 15 februari om uw verhalen te horen en onze archiefstukken te laten zien!
 
De Archiefcommissie en het bestuur van de Leidse Biologen Club
 
Een inkijkje in het archief:
1941 – Excursie naar Dwingeloo
1962 – Opening van der Klaauw laboratorium
1967 – Studieboek ‘From cell to organism’
1984 – Tickets Lentefeest
1986 – 50 jaar kameleon
1998 – Lustrumcommissie 75 jaar LBC bij de inauguratie
2000 – Quo Vadis commissie tijdens de reis naar Zwitserland