Over de vereniging

De Leidse Biologen Club is sinds november 1923 de studievereniging voor biologiestudenten en Promovendi van de Universiteit Leiden. Al bijna 100 jaar organiseren wij, als actieve studievereniging, elke maand meerdere activiteiten voor onze 800 leden.

Algemeen
De Leidse Biologen Club (LBC) is een studievereniging voor Biologiestudenten in Leiden, die sinds 1923 allerlei studiegerelateerde en sociale activiteiten organiseert voor haar leden. Gerelateerd aan de studie zijn excursies, lezingen en een studiereis naar het buitenland. Ook kan je via de LBC korting krijgen op je studieboeken. Om te ontspannen organiseert de LBC onder andere feesten en borrels als meerdere barbecues en gala’s. Op de website kun je de agenda vinden, waar de komende activiteiten vermeld staan. Neem dus een kijkje!

Studiegerelateerde activiteiten
Excursies
Elk jaar zijn er meerdere excursies die een commissie regelt. De excursies variëren, zo gaan we op bezoek bij bedrijven van toekomstige werkgevers, snorkelen of een weekendje vogelen, elk seizoen brengt zijn eigen activiteiten.

Lezingen
Een aantal keer per jaar organiseert de LBC symposia. Gastsprekers geven een praatje over een bepaald onderwerp en meestal is er ook tijd voor een discussie. De onderwerpen zijn meestal biologie gerelateerd, maar vaak is het verweven met andere disciplines. Thema’s als IG Nobelprijs, Me(at) on Demand, Outer Space en Diepzee zijn al eens geweest.

Studiereis
Elk jaar wordt er een reis naar het buitenland georganiseerd door de commissie Quo Vadis. Op deze reis worden biologische en sociale activiteiten gecombineerd. Altijd zijn we op zoek naar nieuwe bestemmingen… Afgelopen jaren hebben we zodoende Oostenrijk, Zweden, Hongarije, Tsjechië & Slowakije, Schotland, Polen, Engeland, Denemarken en afgelopen jaar Frankrijk gezien. Het is een drukke week, maar je kunt er wel zonder stress van de Biologie genieten!

Beroepenavond en voorlichting
Jaarlijks is er een beroepenavond waarbij gastsprekers vertellen over de mogenlijkheden na de studie. Dit zijn veelal (oud) LBCleden maar kunnen ook bedrijven zijn. De sfeer is zoals altijd gezellig en informeel. Ook zorgt de LBC voor voorlichting over de opleiding. Voor het tweede en derde jaar moet er een keuze gemaakt worden welke vakken je wilt volgen. Oudere jaars zullen de aankomende tweede jaars meer inzicht geven over wat het vak inhoud.

Het Kameleon
Zoals iedere studievereniging heeft ook de LBC haar lijfblad: Het Kameleon. Door BioNieuws zijn wij geprezen als een van de serieuzere biologie-blaadjes in Nederland. Educatief verantwoord wordt iedere uitgave in een thema zoals ‘Overleven’, ‘Darwin’ of ‘Migratie’ uitgewerkt. Het Kameleon is deels ook online te vinden op: hetkameleon.wordpress.com zodat jullie alvast een voorproefje kunnen nemen.