Vacatures

Commissiewerk is altijd eerbiedwaardig! Of je nou je creativiteit de vrije loop wil laten, een echte globetrotter bent of fascinerende lezingen wilt organiseren: je hoeft je geen moment te vervelen. Hieronder vind je een actueel overzicht van commissievacatures voor het collegejaar 2023/2024 en het collegejaar 2024/2025. Nieuwsgierig? Stuur dan een mailtje naar intern@leidsebiologenclub.nl en dan helpen we jou met het vinden van de perfecte rol.


Introductiecommissie 2024

Ieder jaar verwelkomt Leiden zo’n tweehonderd aspirant-biologen en bioinformatici. Dankzij jou voelen ze zich na september helemaal thuis bij de Leidse Biologen Club! In semester 2 van dit collegejaar en tijdens de zomervakantie begin je met het voorbereiden van een maand bomvol leuke en afwisselende activiteiten. Iedere commissie geeft z’n eigen draai aan de introperiode, maar meestal omvat het de kick-off, inauguratie, een kroegentocht en een eindfeest. De parel van september is natuurlijk het Introductieweekend. 

 


Dies 2024

In 2023 is de LBC begonnen aan haar tweede eeuw en die hebben we ingeluid met een onvergetelijke Dies-week. Lijkt het jou leuk om in 2024 weer een fantastisch verjaardagsfeest te organiseren? Dan is de Dies de commissie voor jou! In het semester 2 van dit collegejaar en tijdens de zomervakantie begin je met het voorbereiden van een week bomvol leuke en afwisselende activiteiten, uiteenlopend van een verjaardagsfeest en gala tot een symposium en veiling. 

 


Almanakcommissie 2024/2025

Wat leuker dan een boek met de allerbeste momenten van het afgelopen jaar bij de LBC? Bij de Almanakcommissie krijg je de kans om het jaarboek (en dit keer het lustrumboek!) van de vereniging in elkaar te knutselen met een leuke groep medestudenten. Je moet verrassend weinig zelf schrijven, maar wel een leuk thema verzinnen, pagina’s ontwerpen, gekke spelletjes en andere grappen in een redactioneel stukje zetten en natuurlijk een reis door het afgelopen jaar maken. Het meeste werk doe je in je eigen tijd, maar de werkavonden elke twee à drie weken zijn supergezellig!    

 


Platenbazen

Altijd al willen weten hoe het nou aan de andere kant van die draaitafel is? Simpelweg zelf willen leren draaien? Of denk je dat het gewoon véél beter kan? Kom bij de Platenbazen! Bij activiteiten zoals het introductieweekend, het Leidse Biologen Weekend of menig Party&Co feest komen de leden van de LBC regelmatig zelf draaien. Laat mensen genieten van jouw smaak en dirigeer een onvergetelijke nacht! Wij brengen de apparatuur, jij hoeft alleen maar naar de playlist te kijken. Dit is een ‘doorlopende’ commissie, wat betekent dat het een soort flexpool is: we vragen je periodiek naar je beschikbaarheid, maar jij hebt daar zelf de controle over.


Archiefcommissie

De LBC bestaat inmiddels al 100 jaar, maar van een groot gedeelte van de geschiedenis weten we nog niet wat er precies binnen de vereniging is gebeurd. De archiefcommissie is op zoek naar de mysteries die onze geschiedenis rijk is en schrijft daarover een canon, die in 2024 zal worden uitgegeven. Naast het ontdekken van de geschiedenis via onze (soms hele oude) archiefstukken zijn we ook constant met alumni van de vereniging in gesprek over hun ervaringen bij de LBC. Verder zijn we met andere verenigingen in contact om samen al onze archieven compleet te krijgen, want ook zij vinden allerlei interessante feitjes in hun archieven. Lijkt het je leuk om samen met ons een kijkje terug in de tijd te nemen, de geschiedenis van de LBC te ontdekken en die ook te delen met anderen? Kom dan bij de archiefcommissie!


Het Kameleon

Hou jij van lezen, schrijven of vormgeven? Uit jij graag je creativiteit? Wil jij samen met een supergezellige commissie vier keer per jaar een tijdschrift uitbrengen? Dan hoor jij bij Het Kameleon, en hoort Het Kameleon bij jou! Bij Het Kameleon werk je samen in een echte redactie. We schrijven over wat er gaande is binnen de vereniging, maar je krijgt ook de vrijheid om over je eigen interesses te schrijven en ze zo te delen met anderen. We zijn een relaxte commissie zónder veel druk, en mét de voldoening die hoort bij het vasthouden van een fysiek magazine, dat jij zelf hebt gemaakt! Het Kameleon staat het hele jaar open voor enthousiaste nieuwe schrijvers.