Vacatures

Commissiewerk is altijd eerbiedwaardig! Of je nou je creativiteit de vrije loop wil laten, een echte globetrotter bent of fascinerende lezingen wilt organiseren: je hoeft je geen moment te vervelen. Hieronder vind je een actueel overzicht van commissievacatures voor het collegejaar 2023/2024. Nieuwsgierig? Stuur dan een mailtje naar intern@leidsebiologenclub.nl en dan helpen we jou met het vinden van de perfecte rol.


Eerstejaars Commissie (EJC)

Als eerstejaars al actief zijn in de LBC? Dat kan zeker! De EJC organiseert allemaal activiteiten voor een door eerstejaars studenten. Samen met je commissiegenootjes en een paar ouderejaarsstudenten organiseer je gedurende het collegejaar een handjevol activiteiten waardoor je van alles te weten komt over de vereniging. Zo krijg je binnen no time een hechte band met je jaargenoten én de ouderejaars die in de vereniging actief zijn. Denk aan een karaokeavond, de jaarlijkse familiedag en alles waar je maar mee opkomt! Het is een laagdrempelige commissie, dus voor de stresskippen onder ons: het komt niet in de weg van je studie of sociale leven, het maakt het alleen maar leuker!


Leidse Biologen Weekend (LBW)

Als je van spelletjes en feesten houd, en dan natuurlijk het liefst met een leuk thema, dan ben jij het perfecte lid voor de LBW-commissie! Met gekkigheid en gezelligheid verzorgt de LBW-commissie een fantastisch themaweekend. Het leuke is, dit thema mag je zelf bedenken met de andere leden! Het is een vrij rustige commissie, waarbij eerstejaars het voortouw nemen. Geen paniek als je nog niks weet van commissiewerk: je wordt bijgestaan door ervaren leden, die je graag een handje helpen. De perfecte eerste commissie voor eerstejaars, of voor als je het druk hebt en tóch commissiewerk wil doen. Help je mee het Leidse Biologen Weekend te organiseren?


SympoCie

Geen urenlange colleges waarbij je elke letter moet onthouden, maar gezellige activiteiten die draaien om originele onderwerpen die jouw biologiekennis verrijken: dát is het werk van SympoCie. Als commissielid kan je de symposia een volledig eigen draai geven. Afgelopen jaar organiseerden we een pubquizsymposium met vragen waarvan de antwoorden in de praatjes verstopt zaten, een Bionieuws-symposium samen met een eerstejaarsvak (het beste artikel wordt door Bionieuws gepubliceerd!), een symposium over de lerarenopleiding en een superleuk buitensymposium in de Leidse Hout. De klap op de vuurpijl was natuurlijk het Groot Symposium, gehouden in museum Boerhaave! Wil jij ook je creativiteit loslaten, anderen (en jezelf) nieuwe informatie bijbrengen en er goed uitzien terwijl je dat doet?


Party&Co

Als jij droomt over epische themafeesten waarbij je je kunt verkleden als je favoriete celorganel én weer hoe je dit goed moet organiseren, is Party&Co op zoek naar jou. We hebben breinen nodig die bruisen van gekke concepten en coole ideeën om de vereniging op zijn kop te zetten. Samen met een groep enthousiastelingen zorg jij ervoor dat iedereen uit zijn dak kan gaan. Met ongeveer vijf of zes feesten per jaar is deze commissie niet heel intensief, wat het perfect maakt om in te stappen als je nog geen commissie-ervaring hebt of ook druk bent met andere dingen. Dus, als je je innerlijke feestbeest wilt bevrijden terwijl je je liefde voor de wetenschap viert, zoek dan niet verder. En hé, wie weet, misschien ontdekken we zelfs een nieuwe diersoort tijdens het dansen…


Het Kameleon

Hou jij van lezen, schrijven of vormgeven? Uit jij graag je creativiteit? Wil jij samen met een supergezellige commissie vier keer per jaar een tijdschrift uitbrengen? Dan hoor jij bij Het Kameleon, en hoort Het Kameleon bij jou! Bij Het Kameleon werk je samen in een echte redactie. We schrijven over wat er gaande is binnen de vereniging, maar je krijgt ook de vrijheid om over je eigen interesses te schrijven en ze zo te delen met anderen. We zijn een relaxte commissie zónder veel druk, en mét de voldoening die hoort bij het vasthouden van een fysiek magazine, dat jij zelf hebt gemaakt!


Sacculina

“Met de LBC gaan wij week’lijks mee op excursie in het bos!” Vanzelfsprekend heeft het LBC-lied het dan over onze excursiecommissie, Sacculina! Met zes mensen organiseer je door het gehele jaar heen een aantal educatieve maar vooral gezellige activiteiten. Het leuke aan Sacculina is dat de indeling van deze activiteiten helemaal zelf bepaald mag worden. Dus ren je met een stel macrobiologen door een natuurgebied, aai je slangen en andere reptielen of organiseer je een gaaf experiment voor de microbiologen? Zolang het biologie-gerelateerd is, zijn de mogelijkheden eindeloos! Sacculina organiseert doorgaans drie korte uitstapjes, met als kers op de taart nog een educatief doch studentikoos weekend op de Veluwe.