Op 13 juli 2019 ontvingen wij het trieste bericht over het overlijden van Peter Hovenkamp. Peter nam deel aan een tour in een Maleisische grot toen zij plotseling door een overstroming werden overvallen. Helaas heeft hij dit niet overleefd.
Velen van ons kennen Peter als een bevlogen en inspirerende docent. Peter was werkzaam als onderzoeker bij Naturalis Biodiversity Center en hij was zeer gepassioneerd over zijn onderzoek naar varens. Binnen de opleiding biologie coördineerde Peter de mastercursus ‘Integrative Taxonomy’ en was betrokken bij de bachelorcursussen ‘Excursies Flora & Fauna’ en ‘Evolutiebiologie 2’.
Onze gedachten gaan uit naar Peter’s naasten en familie.

Op de plek van Peter’s bureau in Naturalis (4e verdieping) ligt een boek waar studenten, collega’s en vrienden de mogelijkheid hebben iets op te schrijven. Daarnaast is in de Leidse Hortus in de Wintertuin een plek ingericht waar mensen een condoleance of bericht achter kunnen laten voor Peters vrouw Gerda van Uffelen (hoofd collectiebeheer van de Hortus) en haar familie. Peter wordt in besloten kring gecremeerd.

Over ons

De Leidse Biologen Club is al sinds 1923 dé studievereniging voor alle biologiestudenten aan de Universiteit Leiden. We zijn een gezellige vereniging waarbij elke bioloog zich thuis kan voelen!

Er worden wekelijks diverse activiteiten georganiseerd. Hieronder vallen excursies, symposia, workshops, feestjes, borrels, weekendjes weg en een studiereis!
Verder kunnen studenten altijd bij ons terecht met vragen over de opleiding, biologie en de vereniging!